3_1.jpg
Eppu oli kehittynyt kalastuksessa huimasti, mutta olihan se ymmärrettävää; oli niin paljon vapaa aikaa, lapset olivat kouluikäisiä ja ei Eppu enää töihinkään halunnut.

3_2.jpg
"Mitä!? Taasko!?" Raija kiljahti saapuessaan töistä kotiin. Hän ei ollut kovin iloinen, muttei järkyttynytkään. "Mitäköhän Eppu sanoisi kolmannesta lapsesta?" mutisi Raija kävellessään kohti ovea kertomaan ylennyksestä ja perheen lisäyksestä.

3_3.jpg
Eppu yllättyikin Raija kerrottua tulevasta pienokaisesta, mutta hyvällä tavalla. Eppua taisi kiinnostaa enemmän tuleva lapsi kuin Raijan ylennykset.

3_4.jpg
Raija ja Eppu tekivät vihdoin päätöksen, lasten oli päästävä yksityiskouluun, parin epäonnistuneen yrityksen jälkeen he saivat kuin saivatkin paikat yksityiskoulussa.

3_5.jpg
Koko perhe oli hyvin luova ja mielipuuhaa olikin pianon pimputtelu. Joukosta erottui kuitenkin Neea, joka hioi luovuuden hetkessä huippuunsa.

3_6.jpg
Voi, voi, aika kului aivan turhan nopeasti. Kuviakaan en ehtinyt räpsiä ja Daniel päättikin jo kasvaa teiniksi, hän sai perhetavoitteen ja elämäntavoitteena viettää kultahäät tms.

3_7.jpg
Argh ->näitä tapahtumakuvia on aivan liian vähän sillä Neeakin ehti kasvaa. Oikein nätti, oikein nätti. Niin tavoitteeksi tuli sitten suosio ja elämäntavoite on... Terästitaani nainen? hmm.. vai mikäköhän se olikaan.

3_8.jpg
Daniel oli hyvin kiinnostunut opiskelemisesta, toisin kuin Neea. Molemmat kumminkin kympin oppilaita ja saivat yllättäviä rahasummia koululta ja sukulaisilta ties mistä. Saa nähdä kannattaako Danin opiskelu...

3_9.jpg
Ehei, ainakaan pelkällä kirjanlukemisella ei ole parasta näin raskaisiin koneisiin koskea. No ei muuta kuin suihkuun siitä->

3_10.jpg
"AAA! Ep-puuuu! Nyt se alkaa!!!" Huusi Raija kauhuissaan, hän ei ollut muistanut kuinka tuskallista synnyttäminen olikaan.

3_11.jpg
Ja tälläinen söpötys poika sieltä syntyi, Eppu (vaihteeksi) nimesi hänet Rasmukseksi (rampeksi kutsun).

3_12.jpg
Tälläinen hänestä sitten kasvoi (ai, ai, kone söi taaperokuvat). Ihan ok. Luonneee: siisti (7), menevä (9), toimelias (9), leikkisä (9) ja marisija (1), kopio luonne siksonsa Neean kanssa. Olisin kyllä halunnut nähdä Rampen teininä ja ehkä perheen jatkajana, mutta... Kiitos järkevän ajatteluni laitoin Rampen katselemaan tähtiä ja tietysti sateeliitti putoaa juuri silloin ja nyt Rampen hauta löytyy pihalta ja hän kummittelee perheen kiusaksi...

3_13.jpg
Voi vessanpönttö kulta, kuinka monta kertaa oletkaan jo saanut toista käyttötarkoitustasi todistaa? Ei siinä mitään, mutta lapsia lisää kuin yksi kuolee...

3_14.jpg
Tälläinen söpötys tyttönen... Ja te tahdotte kuulla nimen, no kerrotaan sitten, neitokainen ristittiin siis... Aadaksi. Kohta Raija ja Eppu vanhenevat, ehtiiköhän Aada edes kasvaa lapseki? hmm...

3_15.jpg
srysrysry taas liian vähän kuvia, mut nyt loppaan tän kokoaikasen valituksen. Mutta Aadastahan tuli ihan söpö vai? Luonnetta haluaville: siisti (7), menevä (9), toimelias (9), leikkisä (9), marisija (1), taas copy luonne...

3_16.jpg
Ei Aada ollut kyllä mikään marisija, kävelyt, puhumiset ja pottailut opittiin tosi nopeasti... Hmm?

3_17.jpg
Pitäisiköhän huolestua Raijan käytöksestä, puhua nyt puille maapallosta, no ainakin puut olivat tyytyväisiä saadessaan juttuseuraa. Mutta tiedä sitten mitä lapset ajattelivat kun niin vähän Raijaa muutenkin töiltä näkivät.

3_18.jpg
Ei, ei, ei, aika kuluu liian nopeasti, mutta vanhentuminen ei Eppua kovinkaan masentunut. Hän ennemminkin ajatteli kuinka rentouttavaa olisi vain nautiskella elämästään ja ei tarvitsisi kokoajan olla hoitamassa lapsia.

3_19.jpg
Tähän perijän valintaan ette nyt voi enää osallistua, mutta seuraavassa suku polvessa sitten. Neea siis saa uuden lookkinsa kanssa jäädä Takalan suvun jatkajaksi ja Daniel joutuu lähtemään.

3_20.jpg
Tässä vielä Danielin lookin muutosta, tuli aikas namu poika. Päätös ei ollut helppo, mutta olen Neeasta vain yksinkertaisesti alustalähtien tykännyt enemmän.

3_21.jpg
Neea on näköjään löytäny poika ystävän, nimi taisi olla Riki(?). M-i-n-ä en tykkää, nenä hyi, kaikki hyi... Mutta...

3_22.jpg
Jos Neea tykkää, niin kai minunkin on opittava tykkäämään. Voi Neea, nyt rouva kurjenkaula on kokoajan rampaamassa talolla, toosi raivostuttavaa.

3_23.jpg
Liian nopeaa toimintaa sanon minä ja vähän samaa mieltä oli Rikukin, heti sänkypuuhien jälkeen hän jätti Neean ja sai tietysti talosta lähteä.

2_24.jpg
Neea pakotti itsensä tekemään jotain muuta. Puhisten ja vihaa täynnä hän haravoi lehtiä. "Onneksi en ole sentään raskaana" hän mutisi, jaa miten niin ei ole? no kai sitä on uskottava. Tämän jälkeen Rikuakaan ei ole näkynyt, kaikkosiko hän koko tasakalliosta, empäs tiedä.

3_25.jpg
Siillä välin Danilla oli vanhemmat naiset mielessä, yöks! No eikai nyt sentään, täyttäisihän Dani ihan lähiaikoina sen 18 eikä olisi enää teini.

3_26.jpg
En olisi uskonut että noin hyvää teini-aikuis suhdetta takalan sukuun syntyy, mutta tulipahan sekin koettua. Heti kasvettuaan Daniel päätti kosia Irinaa(?) ja naikkonenhän suostuikin ja nyt he ovat siis muuttaneet pois kotoa, saa nähdä alotanko jossain vaiheessa heillä pelaamisen... (tästä kuvasta näkyy muuten hyvin Danielin lyttynokka jonka taki ei perijäksi päässyt)

3_27.jpg
Vihdoin oli myös Aadan aika kasvaa, ihan nättihän hänestä tuli. Hänkin on perijä ainesta, mutta olen kyllä ehtinyt kaavailla Neean varalle muuta..

3_28.jpg
Kaikesta häslingistä huojentunutta vanhusparia ilostutti ajatus että Dani oli löytänyt rakkaan ja muuttanut pois, enää ei ollut huolehdittavana kuin Neea ja Aada, jotka hekin olivat aika omatoimisia. Jäisiköhän heille nyt omaa aikaa suhteelle...

3_29.jpg
Puhuinko jotain joskus siitä että lapset pitävät Raijaa aivan outona, taidan perua puheeni. Raija oli saanut ylennyksiä ja mieltä piristytti varmasti myös rakas tytär joka halaili joka iltapäivä kun pääsi töistä.

3_30.jpg
Aivan liian vanha! Ei vaiskaan, ei Aada mitään miekkosta etsinyt, halusi vain vilpittömästi tutustua uusiin simeihin. Ehkäpä siitä olisi apua tulevassa työssä, tai muuten vain tyttö ei saanut tarpeeksi huomiota perheeltään.

3_31.jpg
Harvinaista herkkua; laatuaikaa perheen kanssa, eli yhteisiä aamupaloja. Vai haluaisit sinä Neea matkalle, eipä taida onnistua.

3_33.jpg
Oli pakko tunkea tähän väliin taloa, hei kertokaa jos haluatte taloesittelyä. Ylimmässä kerroksessa on Neean huone, toisessa kerroksessa Aadan (tuossa oikealla) ja Epun ja Raijan huone (vasemmalla). Alakerrasta löytyy harrastushuone (vasemmalta kirkko ikkunoiden takaa) ja wc (tuosta oikealta missä ei ikkunoita ole), sitten on sellainen käytävä jossa on ruokailupöytä ja siitä oikealla sellainen keittiönurkkaus ja se käytävä tavallaan loppuu olohuoneeseen. Kukaan ei tajunnut, hyvä.

3_34.jpg
Sitten tähän väliin vielä, saanen esitellä Takalan perheen uusi koira: Linda. Linda on muuten viihdealalla.

3_32.jpg
Nyt kun Epulla ei oikein ollut muuta tekemistä kun puutarhan hoito ja se olikin ihan hyvässä kunnossa, tosin niin iso, että päätti tilata puutarhurin käymään kolmesti viikossa.  Niin -> Eppu kutsui puutarhakerhon minkälienee ja pääsi puutarha kerhoon.

3_35.jpg
"puh, puh, että minä vihaan näitä lehtiä.." Totisesti, näin syksyllä oli kovasti töitä puutarhassa. Edes puutarhu ei tehnyt kaikkea.

3_36.jpg
Vaikka siskokset eivät tulleet kovin hyvin toimeen keskenään, yrittivät he ainakin. "heei Neea kato tonne! Lentävä lehmä!" "Missää?!" muhahahaha "heei, taas sä huijasit ei oo REILUU!"

3_37.jpg
Joko puutarhan hoito oli todella rankaa, tai sitten Eppu oli vain todellakin vanhentunut, myös henkisesti. Epun bongasikin usein rentoutumassa vaahtokylvyssä.

3_38.jpg
Eivätkö vanhempasi ole opettaneet sinua kunnioittamaan toisten työtä? "JIHUU jipiii, ai että syksy on ihanaa!", noo ei muuta kuin haravoimaan uusiksi, Eppuuu!

3_39.jpg
Epun kehoituksesta Raija koitti kohentaa välejään lapsiinsa, ne olivat hieman... viileähköt jos näin lievästi ilmaistaan.

3_40.jpg
Neea rakasti karkailua, no kukas teini ei? "Kadutaan sitten jälkeen päin" niimpä niin, onneksi ei aina kiinni jääty.

3_41.jpg
Kröhöm, kukas tämä poika on? Rauno joku, noo pääsithän siitä Rikun jättämisestä yli, hyvä hyvä. Muuten olis jääny mun haaveet sinusta Takalan perijänä.

3_42.jpg
Muillakin oli näköjään rakkaus elämässä vilskettä, mutta kukas tämä "neitokainen" on? Tuulikki, ei, ei, Eppu sinulla on Raija! Tämä saakin jäädä viimeiseksi kerraksi!

3_43.jpg
Haa, nuorille ei jäänyt, Rauno muutti perheeseen ja toi 14 000? Tälläisen ulkoisen muutoksen poitsu sai heti alkutekiöiksi. Aika namu poika, jos kyllästyt Neea niin voit antaa Raunon mulle ^^,
Luonne: siisti (7), ujo (4), laiska (1), leikkisä (8), marisija/kiltti (5).

3_44.jpg
Enkyllä tarkoittanut suvun jatkamisella, että nyt heti... Saa nähdä...

3_45.jpg
"Äiti tuleeko paleltumisesta huono olo?" tuskimpa sanon minä, veikkailen enneminkin että suvun jatkoa on tulossa.

3_46.jpg
Inhottaa kun nää kaikki on nii nopeesti etenevii, siit ei vaa seuraa mitää hyvää... Mutta kyllä, naimisiinhan nämä teinit riensivät. Onnea vain teillekkin!

3_47.jpg
"ÄITII MÄ KUOLEEN! Raunoooo!!!"

kiitoslukemisesta.com olkaa hyvä ja kommentoikaa